maandag 23 februari 2015

Daar ben ik eindelijk weerNa een tijdje niet bloggen, ga ik proberen de draad weer op te pakken. Ik ga dit echter niet meer tweetalig doen (sorry!). Dit kost me namelijk behoorlijk veel tijd, en Google translate kan het veel sneller dan ik.
Ik ben, heel voorzichtig weer aan het borduren. Ik heb mijn borduur standaard een heel stuk naar beneden bijgesteld, en als ik daarnaast ook goed op mijn houding let, dan gaat het redelijk goed. Dus ik ben weer ijverig met mijn Historic Countries Sampler verder gegaan. Ik vind hem wel heel erg mooi worden. Ik zou mijn standaard eigenlijk nog een klein stukje naar beneden moeten doen, maar als ik dat doe dan ga ik krom zitten omdat ik anders de draadjes van mijn stof niet meer zie.
Spanje en Scandinaviƫ zijn nu ook af, en ik ben begonnen aan de VS
Dus om te voorkomen dat ik weer helemaal niets kan doen, wissel ik het borduren af met lezen en kantklossen. In navolging van Randje per Week zijn er allerlei andere “randjes” opgestart. Waaronder twee op kantgebied! De LOKK organiseert voor hun 40-jarig jubileum  in 2018 een “Kantje per maand” en Gon Homburg is tegelijkertijd begonnen met een “Kantje per week”. In beide gevallen kun je de kantjes gebruiken om een pronkrol van kant te maken. Omdat mijn tijd toch beperkt is, heb ik besloten om me voorlopig te concentreren op de Kantje per maand.
En je wilt niet weten wat ik hier allemaal van geleerd heb
En hier zijn mijn eerste oefeningen. Van boven naar beneden kantje 1 met te dun draad, totaal verkeerd geklost op een kussen dat niet stevig genoeg was. Daarna nogmaals geprobeerd, dit keer in kleur, met de juiste dikte en de juiste methode, en die is prima gelukt. Vervolgens door met kantje 2. Deze heb ik ook in kleur geprobeerd, maar ik had al snel door dat ik de draad voor dit patroontje toch echt te dik vond. Dus snel maar weer opnieuw begonnen, toch maar weer met wit, want dat vind ik toch wel het mooist voor kant. En daar heb ik een voorraadje van verschillende diktes van. Dus kantje 2 nu gemaakt met Bockens 80/2 en direct daarna kantje 3 met Bockens 60/2.
Ik ga kantje 1 nog een keer opnieuw doen met de juiste dikte in wit, maar eerst verder met randje 4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten