dinsdag 30 januari 2018

Winterdip

Deel 9
Sommige mensen klagen dat ze niet kunnen slapen als ze ’s avonds onder een daglichtlamp lekker aan het borduren zijn. Daar heb ik gelukkig geen last van. Mijn probleem is meer dat ik meteen in slaap val als ik mijn hoofd neer leg, waardoor het zo lang duurt voordat mijn eboeken uit zijn. Daarnaast heb ik me laten vertellen dat een daglichtlamp kan helpen tegen een winterdip. Sommige mensen zweren erbij. Met mijn jaarlijke winterdip in gedachten ben ik dus zodra de herfst begon zoveel mogelijk onder mijn daglichtlamp gaan zitten, of ik hem nu nodig had of niet. Maar helaas, ik heb niet echt de indruk dat het werkt. Mijn winterdip begint weer aardig zijn kop op te steken. Dus de plannen die ik had om van alles af te maken willen niet echt van de grond komen.

Ik had dus in december een planning gemaakt, welke projecten ik af zou maken, en in welke volgorde, te beginnen met mijn Chivalry Sampler. Het werken hieraan stond me aardig tegen, maar omdat ik daar nog maar zo heel weinig te doen had, is het me gelukt om door te zetten. Vervolgens zou ik mijn Trees of Stitches en mijn Around the World in 80 Stitches met elkaar afwisselen tot ze klaar waren. Ik keek in eerste instantie naar Trees of Stitches, en had meteen zoiets van “Nee, dat wordt hem niet”, vervolgens begonnen met Around the World, maar ook die kon me niet boeien.


Dus toen maar weer verder gekeken, aan welk project ik wel wilde werken. Dat bleek gelukkig ook een bestaand project te zijn, namelijk mijn Save the Stitches blackwork sampler. Ik moet me nog steeds elke avond aanzetten om het werk weer op te pakken, maar het is iedere keer weer boeiend om te zien hoe met elk simpel steekje dat je zet een patroon ontstaat. En tegen de tijd dat je het door hebt, en het dus weer saai wordt, is je vakje gevuld en ben je weer een klein stukje dichter bij het einde. Hopelijk kan ik straks mijn winterdip eindigen met een project dat af is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten