zondag 15 januari 2017

Quick-Cut en traag einde

Mijn blokken tot nu toe
Tijdens de verwendag van vorige week had ik mijn hoofdpijn-quilt blokken meegenomen. Ik ben hier een jaar of 7 geleden mee begonnen. Het wordt een quilt voor mijn oudste, hij heeft er ook de stoffen bij gezocht. En als een stoere jongen van 10/11 kies je dan natuurlijk militaire lappen, waar ik dus niks mee heb. Maar de andere dames vonden hem geweldig, en vonden dat ik ermee door moest gaan, en bij navraag bleek dat mijn zoon hem ook nog steeds graag wil hebben.

Het puzzelen was voor nummer twee een peuleschil
Dus ik ben toch maar weer aan de slag gegaan, dit keer met het blok "card-trick". Dit schijnt een prima blok te zijn voor de Quick-Cut methode: vierkanten snijden, die weer in driehoeken snijden en dat snel met de machine in elkaar zetten tot nieuwe vierkanten, en die vierkanten weer samenvoegen om het blok te krijgen.

Broer en zus gezellig naast elkaar
Dus ik ging aan de slag. En het ging inderdaad snel! Maar de verkregen vierkanten waren dus allemaal verschillende maten, en allemaal TE KLEIN. Dus helaas, toen de hele boel maar weer los getornt en gekeken wat te doen. De gesneden lapjes bleken wel groot genoeg te zijn (sommige net aan), dus toen de naai lijnen maar aangetekend en de lapjes met de hand op elkaar genaaid. En nu is mijn blok wel de juiste maat, en netjes.

Nou is ditzelfde blok ook onderdeel van Sylvia's Bridal Sampler, dus die heb ik toen ook maar meteen gemaakt. Het puzzelen had ik al gedaan, dus dit tweede blok ging een heel stuk sneller.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten